Transportoare elicoidale sau șnecuri

Snecurile sau transportoarele elicoidale pot fi de mai multe tipuri: înclinate, orizontale sau verticale. Avantajele principale ale șnecurilor sunt: compacitatea și carcasa închisă. În comparație cu alte mecanisme de transport, șnecurile prezintă de asemenea siguranță, respectiv posibilitatea transportării materialelor inflamabile.

Materialele sunt introduse prin una sau mai multe guri de alimentare și se transmit în snec printr-un canal. Descărcarea se realizează prin gura de evacuare, unde materialul este deversat. Transportoarele elicoidale se confecționează prin îndreptarea de stânga și de dreapta a spiralei. Construcția metalică a șnecului, transmisia și axul elicei se confecționează în funcție de proprietățile încărcăturii transportate și a cerințelor clientului.

Șnecurile se folosesc în general în uzinele pentru fabricarea materialelor de construcție, în industria morăritului și în cea chimică pentru transportarea materialelor pulverulente, în bucăți mici, în poziție orizontală, verticală sau înclinată (distanța de 35m pe orizontală și nu mai mult de 25m pe verticală).

Printre avantajele șnecului se numără: ușurința în lucru, simplitatea dispozitivului, dimensiunile nu prea mari, ușurința descărcării intermediare.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider    Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!