Silozuri cereale

Silozul reprezintă un depozit de formă cilindrică, cu fundul plat sau conic. Elementele de bază ale silozurilor pentru depozitarea cerealelor sunt: cilindrul volumetric cu nervuri de rigidizare, acoperişul – pentru a fi protejat împotriva precipitaţiilor, elemente de deservire a silozului (scări, trape), sisteme de ventilaţie, sistem de control a temperaturii, sistem de manipulare care include gestionarea procesului de descărcare.

Avantajele silozurilor metalice pentru depozitarea cerealelor „Exposistem Nord” sunt:

  • descărcare prin scurgere liberă a conținutului silozurilor (datorită gravitaţiei), economisind astfel costuri suplimentare pentru consumul de energie;
  • silozurile pentru depozitarea cerealelor sunt dotate cu traductoare a nivelului de încărcare, traductoare de umiditate și temperatură, etc., ce facilitează monitorizarea tipului de cultură stocat;
  • silozurile pentru depozitarea cerealelor sunt confecționate rapid, cu un design simplu ce facilitează lucrările de reparații;
  • confecționate din oţel zincat cu rezistență superioară, silozurile pentru depozitarea cerealelor nu sunt afectate de coroziune.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Siloz conic

Partea de bază, conică, pentru produsele friabile prezintă o înclinare sub 45° sau sub 60°/66° pentru produsele greu pulverulente.

În cazul manipulării cu materialul, pentru care scurgerea liberă este imposibilă, se utilizează un dispozitiv suplimentar pentru descărcare (percutoare pneumatice sau dispozitive elicoidale de descărcare). Silozurile conice pot fi echipate cu sisteme de ventilaţie şi de control al temperaturii.

Capacitatea silozurilor conice este cuprinsă între 30m3 și 2643m3

Siloz de livrare

Silozurile de livrare sunt destinate pentru depozitarea materiei şi încărcarea în camioane, vagoane de tren, remorci de tractoare etc.

Conform comenzii clientului, silozurile de livrare pot fi echipate cu un sistem de măsurare a greutăţii. Capacitatea silozurilor de livrare este de până la 667m3.

Silozurile sunt dotate cu sisteme de încărcare mecanice sau pneumatice.

Siloz cu fund plat

Silozurile ventilate cu fund plat sunt destinate depozitării în siguranţă şi pe termen lung a cerealelor. Silozurile sunt fabricate din oțel galvanizat. Acoperişul şi corpul etanş protejează cerealele de precipitaţii, de păsări şi rozătoare.

Cu ajutorul silozurile ventitale cu fund plat, cereale pot fi stocate pentru un timp îndelungat datorită sistemelor de reglare termică şi de ventilaţie activă.

Asortimentul variat de dimensiuni a silozurilor permite selectarea optimă a volumului necesar, a mărimii și a numărului de silozuri. Silozurile sunt dotate cu echipamente de manipulare, la solicitarea clientului este posibilă echiparea cu un sistem complex, special, pe bază de calculator.

Capacitatea silozurilor cu fund plat este cuprinsă între 80m3 și 17 081m3.

Silozurile pentru cereale se produc numai la comanda!    Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!