Epurator pentru curatarea benzilor

Pentru o durată de serviciu mai îndelungată și asigurarea unui lucru bun este nevoie de curățarea suprafeței benzii de la materiale aderate. Dispozitivele epuratoare asigură practic o curățare ideală la o nevătămare maximă a benzii, construcția lor este simplă și foarte fiabilă în lucru. Curățarea suprafeței de la încărcături aderate umede, așa ca creta și argila și a celor înghețate provoacă cele mai mari greutăți.

În conveioarele noastre cu benzi se folosesc următorii epuratori de benzi:

  • Instrumentele de curățare cu raclete se folosesc pentru materialele slab aderate (minereu ,cărbune).
  • Epuratori cu perie se folosesc în general pentru curățarea încărcăturilor pulverulente sau slab aderate. Ele sunt folosite în combinare cu raclete de curățare grosieră.
  • Epuratoare cu role a benzilor pentru transportoare se produc în formă de rolă-suport cu discuri metalice sau din cauciuc, care se fixează pe ramura de jos a benzii. Discurile epuratorului, alunecând pe bandă, o curăță. Pentru curățarea benzilor de la materiale puternic aderate în timpul iernii se folosesc epuratori cu role și palete.
  • Epuratoarele de benzi vibrante se folosesc pentru curățarea încărcăturilor pulverulente , care se desprind ușor de banda pentru transportoare la agitare (nisip uscat, cărbune).
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider    Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!