Transportoare cu raclete

Transportorul cu raclete este un dispozitiv cu acțiune continuă, care utilizează racletele pentru transportul mărfurilor. Acestea sunt atașate de lanțuri care le pun în acțiune și sunt scufundate într-un strat de material în vrac.

Transportoarele cu raclete sunt utilizate pentru a muta marfa de dimensiuni mici sau în vrac, cum ar fi cereale, semințe sau alte materiale. Acest tip de transportor este pe larg utilizat în industria chimică, agricultură, minerit, construcții, metalurgie și multe alte industrii.

Transportorul reprezintă o construcție metalică cu o secțiune dreptunghiulară, format din componente omogene. Elementul care se află în continuă mișcare este lanțul la care sunt atașate racletele, care se deplasează și mișcă produsele.

Transportorul prevede orificii pentru încărcare și descărcare. Cea din urmă se efectuează prin partea inferioară a construcției metalice. Dimensiunile materialului transportat nu trebuie să depășească 15-30mm, iar temperatura trebuie sa fie cel mult 200°C.

Lungimea transportorului este stabilită în funcție de nevoile și preferințele individuale ale clientului. Cu o lungime maximă de 80m, transportorul este format din secțiuni. Acesta poate fi cu orientare orizontală cât și înclinată cu unghiul de până la 45°.

Performanța unui transportor cu raclete ajunge până la 300t/h cu viteza de 1m/s.

Avantajele transportorului cu raclete sunt:

  • Transportarea mărfurilor cu o temperatură ridicată;
  • Durabilitate;
  • Ușor de folosit;
  • Posibilitatea utilizării în linii complexe și curbate.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider    Dacă dumneavoastră aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă vă rugăm să ne contactați prin forma dată sau să alegeți o altă metodă de pe pagina de contacte!